Με ψήφους 159 υπέρ έναντι 101 κατά, ήρθη πριν η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή για αναρτήσεις εις βάρος της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς την κατηγορούσε για μη καταβολή των ασφαλιστικών της εισφορών.

Είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία των δυο τους στην αίθουσα της Ολομέλειας με την κ. Αραμπατζή να απευθύνεται στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Γιατί κρύβεστε πίσω από την ασυλία σας και δεν ζητάτε αντρίκια να πάμε στο δικαστήριο και… να με πάτε αίμα; Γιατί κρύβεστε δύο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία σας; Τι φοβάστε; Φοβάστε ότι εκεί θα φανούν τα ψέματά σας. Τρέμετε να βρεθείτε ενώπιον του δικαστηρίου για όσα γράψατε εναντίον μου. Γιατί δεν θέλετε να πάμε στο δικαστήριο να γίνει της αλεπούς ο θάνατος, όπως είπατε. Γιατί δεν ζητάτε σήμερα αντρίκια, τίμια και λεβέντικα, την άρση ασυλίας σας για να με ξεφτιλίσετε δικαστήριο; Είναι δευτέρα φύση σας η κατά συρροή λασπολογία και κατασυκοφάντηση των πολιτικών σας αντιπάλων».

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης παίρνοντας το λόγο είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς το Σώμα πριν την ψηφοφορία: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Μας λέει ότι δεν είναι το θέμα τα λεφτά, μα τα λεφτά είναι το θέμα. Όλοι αυτοί που με έχουν μήνυση και πω η ακροδεξιά σας δράκα έχει βάλει να αρθεί η ασυλία μου, είναι αυτή που αποκάλυψα πως πήρε τζάμπα και μαύρο χρήμα. Εσάς ποιο είναι το έργο σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που περάσατε; Βγάλατε κανένα φραγκάκι για τους φίλους σας; Εγώ δεν ήξερα ότι είχατε καταδικαστεί για μη καταβολή σε εργαζόμενους σας, αναδημοσίευσα άρθρο της εφημερίδας «Νέα σελίδα». Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό αλλά το τρίτο σημείο της ανάρτησης που έγραψα. Ο πατέρας σας κ. Αραμπατζής εκδότης της «Πανσεραϊκής» πήρε 39.000 ευρώ για διαφημιστικές καταχωρήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ».