Τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του σχεδιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας πολιτικής κίνησης με τον τίτλο «Εθνική Συμφωνία» και τη σύμπραξη με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Θάνο Τζήμερο.

Απώτερος στόχος είναι να μετουσιωθεί ο νέος φορέας σε πολιτικό κόμμα του συντηρητικού φιλελευθερισμού με ευρωατλαντική κατεύθυνση, το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, εκτιμά πως μπορεί να διεκδικήσει ένα ποσοστό της τάξης του 3% ώστε να μπει στη Βουλή ή ακόμη και εάν δεν το πετύχει αυτό, σε περίπτωση που έχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό θα μπορέσει να διαπραγματευτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μεταξύ πρώτης και δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης (καθώς με την απλή αναλογική θεωρείται με τα σημερινά δεδομένα αδύνατον να υπάρξει κόμμα που να κατακτήσει την αυτοδυναμία).

Επί της ουσίας ο κ. Μπογδάνος θεωρεί ότι μπορεί να προσελκύσει δυσαρεστημένους δεξιούς και ακροδεξιούς ψηφοφόρους, που υπό άλλες συνθήκες θα μετατοπίζονταν στο κόμμα του έγκλειστου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Όπως δηλώνει ο κ. Μπογδάνος, «μου πιστώνεται το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι στο Κοινοβούλιο και γι’ αυτό θέλω να σας πω είμαι περήφανος. Διότι υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι λένε «μα είναι δυνατόν να λες με ψήφισαν Χρυσαυγίτες και το λες με καμάρι;». Βεβαίως διότι όταν δεν δίνεις έκφραση, δεν δίνει διέξοδο σε ανθρώπους που δεν είναι φασίστες, δεν είναι νεοναζιστές, δεν είναι ιδεολογικά συνταυτισμένοι με τους απατεώνες που υποδύονται τους πατριώτες, τότε αφήνεις περιθώριο στο αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί». Μάλιστα όπως είπε μιλώντας στο Action24, «αυτό μου το έχει αναγνωρίσει προσωπικά και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης».

Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση της «Εθνικής Συμφωνίας» ήταν παρών και ο Νίκος Καραχάλιος, που είχε διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, καθώς και των μετέπειτα προέδρου Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Καραχάλιος στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν θα συνεργαστεί με το υπό διαμόρφωση κόμμα των Μπογδάνου, Κρανιδιώτη και Τζήμερου, καθώς μετέχει στην κίνηση «Δημοκράτες» που θα πραγματοποιήσει τη δική του πρώτη πολιτική κίνηση αμέσως μετά το Πάσχα, στις 3 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη. Μαζι του θα έχει στελέχη από τον καραμανλικό χώρο που δεν τρέφουν και μεγάλη συμπάθεια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.