Σε περιστατικό το οποίο έχει διαψευστεί από τις ελληνικές αρχές αναφέρθηκε Τούρκος δημοσιογράφος μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού CNN Turk με θέμα τις υποτιθέμενες παραβιάσεις από τη χώρα μας του… αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου. Ο δημοσιογράφος Ζαφέρ Σαχίν που καλύπτει όλα τα επίσημα ταξίδια του προέδρου Ερντογάν, υποστήριξε ότι το έτος 2018, η Τουρκία ανάγκασε τη χώρα μας να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι, στους Φούρνους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το 2018 εμείς σε μια βραχονησίδα που σε απόσταση είναι πολύ πιο μακριά από ότι οι βραχονησίδες Ίμια, σε μια απόσταση 4 – 5 φορές από ότι τα Ίμια, τους βάλαμε και κατέβασαν την ελληνική σημαία. Γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να το πω; Γιατί δεν μπορεί να λέγεται ότι δεν γίνεται τίποτε. Ιδιαίτερα ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ πέρσι στις 9 Σεπτεμβρίου, έκανε δηλώσεις τις οποίες μπορούν όλοι να διαβάσουν. Το τουρκικό κράτος και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εστιάσει εκεί. Και όπως ανέφερα, το 2018 τους βάλαμε και κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα».

Θυμίζουμε ότι οι βραχονησίδες Μικρός Ανθρωποφάς και Μεγάλος Ανθρωποφάς συγκαταλέγονται στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τα «αμφισβητούμενα» ελληνικά νησιά και νησίδες. Το 2018 ο τουρκικός Τύπος είχε αναφέρει πως όταν διαπιστώθηκε ότι σε μια απ’ αυτές τις νησίδες κυμάτιζε ελληνική σημαία, οι καταδρομείς SAT (της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας) πήγαν στον βράχο με ένα φουσκωτό σκάφος, την κατέβασαν και την πήραν μαζί τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το CNN Turk με όσα είπε ο Τούρκος δημοσιογράφος: