Τις τελικές υπογραφές για τις συμβάσεις απόκτησης εκ μέρους της χώρας μας 3+1 υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra και έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale (που ενέκρινε η Βουλή και θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των πρώτων 18) αναμένεται να βάλουν αύριο Πέμπτη, παραμονή της 25ης Μαρτίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλία ομόλογός του Φλοράνς Παρλί που για το λόγο αυτό θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλει να προσδώσει κύρος στη συγκεκριμένη τελετή και για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο θωρηκτό Αβέρωφ που ως γνωστόν λειτουργεί ως πλωτό ναυτικό μουσείο στην περιοχή του Τροκαντερού.

Το παρών εκτός από τους δύο υπουργούς αναμένεται να δώσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ανώτατοι επιτελείς της γαλλικής στρατιωτικής ηγεσίας καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ναυπηγείων της Naval Group που θα κατασκευάσουν τις φρεγάτες Belh@rra.

Θυμίζουμε ότι χθες, στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με την κ. Παρλί στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε τόσο η ελληνογαλλική συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών, όσο και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε σχέση και τον πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία.