Στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο συναρμοδιότητας πολλών υπουργείων με κύριο άξονα το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στην τροπολογία με την οποία συμπληρώνονται οι διατάξεις αναφορικά με την αστική ευθύνη των ιδιοκτητών τύπου.

«Η διάταξη που εισάγουμε προς ψήφιση ορίζει ότι, για κάποιον που γράφει κάτι, πρέπει να έχουμε απέναντί μας ένα πρόσωπο, να ξέρουμε ποιος το λέει αυτό το πράγμα και να έχει την ευθύνη αυτού που λέει», είπε ο Μάκης Βορίδης και εξήγησε: «Η υποχρέωση που τίθεται, λοιπόν, από αυτές τις διατάξεις είναι να ορίζεται διευθυντής και διευθυντής σύνταξης, που να είναι μέλη επαγγελματικού σωματείου δημοσιογράφων. Να ξέρουμε, δηλαδή, ότι απέναντί μας, όταν βγαίνει κάποιος και λέει μια κουβέντα, κάποιος έχει μια ευθύνη γι αυτήν την κουβέντα. Να έχει μια αστική ευθύνη. Να έχει τη δυνατότητα ο όποιος θιγόμενος να μπορεί να προστατευθεί. Και αυτός που τα γράφει, να ξέρουμε ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και επομένως αυτός έχει την ευθύνη των όσων διαλαμβάνονται την εφημερίδα. Αυτή είναι η ρύθμιση και μου φαίνεται απολύτως εύλογη».

«Δεν το θεωρώ κανονικό, σε μια χώρα να λέγονται απίστευτες χυδαιότητες και εν συνεχεία όταν ο θιγόμενος θέλει να πάει σε ένα δικαστήριο να μην συναντάει κανέναν απέναντί του», επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.