Για το πλαίσιο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε: «Τόσο στην χθεσινή του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός όσο και στο μπρίφινγκ στο παρελθόν, έχουμε θέσει το πλαίσιο. Το γεγονός ότι έχουμε διαφωνίες δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητάμε με την Τουρκία. Προσερχόμαστε με ρεαλισμό και είναι θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Και οι 2 χώρες αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις και είναι προς το συμφέρον και των 2 χωρών να βρουμε κοινούς τρόπους αντιμετώπισης σε ένα πνεύμα απερίφραστης καταδίκης κάθε απόπειρας αναθεωρητισμού και παραβίασης της εδαφικής ανεξαρτησίας χωρών», κατέληξε.

Οικονόμου: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για πρόωρες εκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Οι προβλέψεις αυτές», είπε, «είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα χρειάζεται αρραγή ενότητα και μέλημα του πρωθυπουργού είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις για να έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσμενών εξελίξεων».

Αν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος απάντησε: «Έχουμε απαντήσει πολλές φορές οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου».