Τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, λίγες ώρες αργότερα μετά την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης».

Η δήλωση που προκάλεσε τη διαγραφή

Πριν από πέντε ημέρες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό και τα όσα ακούστηκαν να λέγονται από τον δήμαρχο Σπάρτης και πρώην υπουργό της ΝΔ Πέτρο Δούκα, προκάλεσαν έντονα σχόλια.

Στη σύσκεψη, που μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones, εμφανίζεται ο δήμαρχος να απευθύνεται στον κ. Λιβανό και να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Ηαντίδρασή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στα όσα ακούστηκαν να λέγονται κατά την επίσκεψή του στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη ήταν αυτή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε δεκτή την παραίτησή του μετά από επικοινωνία που είχαν πριν από λίγη ώρα.

Ειδικότερα, πριν από πέντε ημέρες ο κ. Λιβανός παρέστη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό και τα όσα ακούστηκαν να λέγονται από τον δήμαρχο Σπάρτης και πρώην υπουργό της ΝΔ Πέτρο Δούκα, προκάλεσαν έντονα σχόλια. Στη σύσκεψη, που μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones, εμφανίζεται ο δήμαρχος να απευθύνεται στον κ. Λιβανό και να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με «τσάντες» και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» είπε ο κ. Δούκας, για να προσθέσει ένας από τους παριστάμενους πως «έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…», για να προσθέσει ο δήμαρχος: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».