«Αν κάποιος προσπαθεί να μας πείσει ότι ζούμε σε μια μαγική εικόνα νομίζοντας ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας σε σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Συνέχισε λέγοντας πως, «την ώρα που η ακρίβεια πιάνει κόκκινο και η πανδημία θερίζει ανθρώπινες ζωές, γράφει στο twitter (σ.σ. ο πρωθυπουργός) πως ‘η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής’».

Καταληκτικά, ο κ. Ηλιόπουλος θέτει και το ζήτημα του βουλευτή της ΝΔ κ. Σιμόπουλου, τη διαγραφή του οποίου ζήτησε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αλήθεια, κ. Οικονόμου, τον Σιμόπουλο που αποκαλεί ‘λεκέ’ τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, θα τον διαγράψετε ή η χυδαιότητά του αποτελεί μέρος της ‘καταπληκτικής ποιότητας ζωής’ που μας υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης;».

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου είχε εξαπολύσει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από επικριτική τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για τη στάση της κυβέρνησης έναντι της ακρίβειας.

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σημειώσει πως «η εποχή που ο κ. Τσίπρας παρουσιαζόταν σαν τον Χουντίνι της πολιτικής, που υποδυόταν πως είχε μια μαγική λύση για όλα τα προβλήματα, παρήλθε ανεπιστρεπτί» και ότι «όλοι ξέρουν πια ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός» πλην του ίδιου.