Τη διαπίστωση ότι πλέον οι συνθήκες είναι ώριμες για να κλείσει η συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες και σε κάθε περίπτωση πριν τα τέλη του μήνα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρίγα μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είναι «ώριμες οι συνθήκες για να επισφραγιστεί η συμφωνία μέσα στο Μάιο ή αρχές Ιουνίου» και πρόσθεσε ότι εκφράστηκε η βούληση από Α. Μέρκελ και Φ. Ολάντ να βοηθήσουν. Ακόμη τόνισε ότι θα υπάρξει μία συμφωνία για όλα τα θέματα, δηλαδή για δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικό, απορρίπτοντας το σενάριο για μία παράταση του τρέχοντος προγράμματος και μετάθεση της τελικής συμφωνίας το φθινόπωρο.

Επιβεβαίωσε ότι οι Γερμανοί επιμένουν να υπάρχει το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία και τόνισε πως η χώρα σκοπεύει να ανταποκριθεί σε όλες τις πληρωμές της τον Ιούνιο. Επισήμανε πως στοχεύει σε συμφωνία που θα επιστρέψει στην Αθήνα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Εκτίμησε ακόμη ότι η συμφωνία θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση.

Για το παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ΦΠΑ είπε ότι η ελληνική πρόταση είναι για τρεις συντελεστές έναν 7%, έναν δεύτερο στο 14% και τον κανονικό συντελεστή στο 22%. Μάλιστα τόνισε ότι η ελληνική πλευρά απορρίπτει το σενάριο των δανειστών για δύο συντελεστές έναν στο 14% και έναν στο 23%.