Στην υπόθεση της «Αυγής», οι εργαζόμενοι της οποίας ήρθαν σε σύγκρουση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με φόντο τις εισηγήσεις για την αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου – που προς ώρας αποφεύχθηκε – και την ενδεχόμενη μείωση των θέσεων εργασίας, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εφημερίδας, κατά την Κουμουνδούρου, αναφέρεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε αποψινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Γαϊτάνης μίλησε για «περίσσευμα υποκρισίας» του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου του ότι «εμφανίζεται ως υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων και τάζει αυξήσεις σε όλους», ενώ, τη στιγμή, «στην κομματική του εφημερίδα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα, υφίστανται διαρκείς περικοπές και μιλούν για απαράδεκτη και κυνική στάση της διοίκησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, στους εργαζόμενους, στους δικούς του οργανισμούς κάνει τα αντίθετα», προσέθεσε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης», αντίθετα, «δεν δίνει υποσχέσεις χωρις αντίκρισμα. Υλοποιεί με συνέπεια πολιτικές υπέρ των εργαζομένων». Και «όπως ανακοίνωσε σήμερα, από την 1η Μαΐου θα δοθεί, νέα σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει, ακριβώς, τις εξαγγελίες αυτές του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «βιαστικές» και «πρόχειρες» κινήσεις που δεν αποσκοπούν παρά στον περιορισμό της «ραγδαίας φθοράς» του κ. Μητσοτάκη.