Απόφαση ενάντια στο κλείσιμο της καθημερινής Αυγής έλαβε το απόγευμα της Πέμπτης (13/1) το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από πολύωρη συνεδρίασή του, παρά τις σε αντίθετη κατεύθυνση εισηγήσεις.

Ειδικότερα, το κομματικό όργανο επανεπιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις – «όσο δύσκολες και να είναι» – προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης, ανέφεραν κομματικές πηγές.

Η προσπάθεια αυτή θα γίνει με την εφημερίδα να παραμένει στα περίπτερα και στην καθημερινή έκδοση της – τουλάχιστον κατά το άμεσο μέλλον-, διευκρίνισε έτερη πηγή στο Newsbeast.

Σημειώνεται πως η παραπάνω απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ φαίνεται πως ελήφθη κατά το τέλος της συνεδρίασης, μιας και που οι αρχικές συζητήσεις δεν ήταν σε θετικό – για τους εργαζόμενους ιδιαίτερα – κλίμα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα της εθελούσιας, εγκρίθηκε η υπαγωγή 11 εργαζομένων από τους 14 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε συνδεθεί στενά με την επιβίωση της επιχείρησης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο – δια της συνέλευσής τους – για πρόγραμμα – «βόμβα» στα θεμέλια του οργανισμού.

Σε συνέχεια των παραπάνω, εργαζόμενοι στο ιστορικό έντυπο απέδωσαν τη «νίκη» αυτή στην αντίδραση των ίδιων όπως και των φίλων της Αυγής. Επόμενη «μάχη» για τους ίδιους η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Νωρίτερα, η συνέλευση των εργαζομένων της Αυγής είχε εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για την Τρίτη. Η στάση τους θα επανεξεταστεί σε νέα συνέλευση αύριο, Παρασκευή.

Η γενική συνέλευση εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ ομόφωνα αποφάσισε σήμερα την υλοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18/1 και την…

Posted by Εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ on Thursday, January 13, 2022

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση του Συνεδρίου του κόμματος το διάστημα 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου.