Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπά σε χειροκροτήματα μετά την ομιλία του Νίκου Βούτση και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν.

Επί μισή ώρα επικρατούσε πανικός, χάος, βουλευτές σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και ακούγονταν μόνο φωνές και ουρλιαχτά.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από την θέση του διαμαρτυρόταν έντονα φωνάζοντας  για την προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών. Μάλιστα ο κ. Βούτσης κάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει αν υπερασπίζεται την κυβέρνηση στη μάχη της.

«Ή θα εκπροσωπείτε εδώ πέρα στο 100% τις απαιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις των δανειστών της χώρας προς τη σημερινή κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στον ρόλο σας…θα πείτε για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις τις ‘κόκκινες γραμμές’ που έβαλε ο πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον κ. Βούτση ωστόσο να συνεχίζει και να λέει «ξέρουμε τις θέσεις σας, ξέρατε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, αποδεχόσασταν πλήρως τα αιτήματα των δανειστών και γι αυτό φτάσαμε εδώ».

Η επιμονή του υπουργού Εσωτερικών σε αυτήν την άποψη προκάλεσε νέα ένταση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ζητεί σε υψηλούς τόνους από τον κ. Βούτση να ανακαλέσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Στη συνέχεια ακολούθησε χάος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει από τη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τον κ. Βούτση και την κυβέρνηση ότι διαμορφώνουν σκηνικό ρήξης και ψάχνουν αλεξίπτωτο για να πηδήξουν.  Σε παρέμβαση του ο προεδρεύωνΑλέξης Μητρόπουλος είπε: «μα θα μιλήσει η αδελφή σας κ. Μητσοτάκη»….

Η κυρία Ραχήλ Μακρή διέκοπτε τον κ. Μητσοτάκη με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «έχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμιά φωτογράφηση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για πρωτοφανές ατόπημα του κ. Βούτση αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του.

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Βούτση να ανακαλέσει όσα είπε.

Μάλιστα στις φωνές που ακούγονταν είπε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε ζούγκλα τη Βουλή. Απευθυνόμενη προς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ντροπή κυρία μου εσείς».

Ο Νίκος Βούτσης μετά την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη είπε ότι δεν ήθελε να θίξει πατριωτικά ζητήματα. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πατριωτικής έκφανσης. Είναι καθαρά πολιτική η διαφωνία» είπε.

Μετά από πολλή ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν, η ΝΔ παρέμεινε στην αίθουσα και η συνεδρίαση συνεχίζεται καθώς απορρίφθηκε από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. η ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Οση ώρα διαρκούσε η εκτός ελέγχου ένταση είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι οι βουλευτές του ΚΚΕ.