Δριμεία επίθεση κατά της Ρένας Δούρου εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία για την απόφαση της περιφερειάρχη να μεταφέρει 80 εκατ. από τα διαθέσιμα της περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη Συγγρού, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου η κυβέρνηση να μαζέψει χρήματα, κάτι που «εκθέτει» τη Ρένα Δούρου. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «οι ευθύνες θα αναζητηθούν σύντομα».

«Με το πρόσχημα για καλύτερα επιτόκια, η περιφερειάρχης Αττικής, με τις ψήφους μόνο της παράταξής της, αποφάσισε τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της περιφέρειας Αττικής (που ήταν κατατεθειμένα ύστερα από νόμιμες διαδικασίες σε διάφορες τράπεζες) στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μαζευτούν από την κυβέρνηση χρήματα», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

«Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετη την ίδια, καθώς και όσους συνέπραξαν. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σύντομα. Η κα Δούρου, με τις αποφάσεις της, ξεκαθαρίζει προς όλους ότι έχει επιλέξει την κομματικοποίηση της περιφέρειας Αττικής, ξεχνώντας ότι πρόκειται για αυτοδιοικητικό θεσμό», καταλήγει η ανακοίνωση.