«Η αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη»

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Γιάννης Πανούσης, που επισκέφθηκε υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας της πόλης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:42
27/03/2015
«Η αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη»
9
loading

«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την Τρίπολη, ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με αστυνομικούς και πυροσβέστες και τους διαβεβαίωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία είναι στο πλευρό τους. Γνωρίζει δε τόσο τα θεσμικά, όσο και τα άλλα αιτήματα που έχουν και όλα, όπως τους είπε, θα συζητηθούν μετά τον Ιούνιο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική». Και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας και πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του».

Αναφορικά με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο κ. Πανούσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανόν να ξαναγεμίσουν, αφού όπως σημείωσε, μόλις χθες μπήκαν στην Μυτιλήνη 800 νέοι μετανάστες κι αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι δύσκολο να φυλαχτούν.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη με το Λιμενικό, την μεταναστευτική πολιτική και την αστυνομία, για να δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα, γιατί η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες».
Ερωτηθείς για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο υπουργός είπε ότι πρώτα θα εξεταστεί το θέμα των εναέριων μέσων, επισημαίνοντας πως χωρίς αυτά η επίγεια βοήθεια είναι σχετική. Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος ότι υπάρχει ετοιμότητα να προληφθεί οποιοδήποτε κακό προκύψει, γιατί ξεκίνησε νωρίς ο σχεδιασμός.

Σε ό,τι αφορά το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών στον αστικό ιστό της πόλης, ο υπουργός αναπληρωτής υπογράμμισε ότι «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».

Ο υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας για να υπάρχει σωστή αστυνόμευση, ταυτόχρονα με την διατήρηση κι ενδυνάμωση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στον Δήμο.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο δημαρχείο Τρίπολης, παρέστη σε σύσκεψη - που ήταν σε εξέλιξη - για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ‘'Τρίπολη 2021'' και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, δηλώνοντας την συστράτευσή του για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνεται επίσης επίσκεψη στην Διεύθυνση Αστυνομίας στην Κόρινθο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Ο αστυνομικός είναι φίλος όταν είναι δημοκράτης.Όταν ενδιαφέρεται πραγματικά να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο.΄Οχι όταν γίνεται όργανο της "Γκεσταπό". Δεν είναι φίλος αυτός που βασανίζει αθώους μετανάστες στα μπουντρούμια τμημάτων και μετατρέπει σε κολαστήρια του Δάντη Αθώους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να υποστούν το μαρτύριο της προσφυγιάς. Δεν είναι φίλος όταν διακονεί θρασύτατα με στολή την ιδεολογία της ΧΑ και των εθνικιστών. Δεν είναι φίλος όταν δεν σέβεται τον πολίτη ως ισότιμο του. Αντίθετα είναι εχθρός. Και έτσι τον βλέπουμε κ.Πανούση. Δεν είναι φίλος αυτός που ντύνεται σαν Ρομποκοπ και επιτίθεται με χημικά, πυροσβεστήρες, γκλόπ και χειροβομβίδες στον απλό λαό όταν διαδηλώνει. Δεν είναι φίλος όταν πυροβολεί εν ψυχρώ 15χρονα με το όπλο που του εμπιστεύτηκε η Δημοκρατία. ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ.

  1. avatar M.L Gore

   Φίλε @Πολίτη τα τσουβαλιάζεις άτσαλα τα θέματα μερικές φορές , είσαι λίγο υπερβολικός σήμερα έχω την εντύπωση για την αστυνομία και σχεδόν τα μηδενίζεις όλα !
   Αν οι αστυνομικοί ήταν κομμουνιστές δηλαδή θα ήταν φίλοι ;... όλα τότε θα ήταν εντάξει στο σώμα ; Τότε ρε φίλε δηλαδή θα μοίραζες μπράβο ;
   Το άλλο ; Οι κομμουνιστικές ''λαϊκες'' αστυνομίες δηλαδή , δεν έκαναν σε άλλους ανθρώπους αυτά που χρεώνεις (και που κάνουν ορισμένοι αλήθεια είναι) στους δικούς μας αστυνομικούς ; ..... και που στην τελική , δεν είναι και όλοι τους ΧΑ βρε αδελφέ ;
   Και να σου το πω και αλλιώς ; Υπήρχε περίπτωση σε κομμουνιστικό κράτος να είσαι αστυνομικός και να μην είσαι κομμουνιστής ; ; ; Σαν αριστερός τα ξέρεις ίσως και καλύτερα . Εδώ πάντως υπάρχει και το ενδεχόμενο να είσαι Πασόκ , ΝΔ , Σφύριζα , ΚΚΕ ή και Εθνικοφασίστας !
   Ψάχνεις για φίλους αστυνομικούς φίλε μου ; Εγώ δεν τους θέλω για φίλους μου , γιατί αυτό σημαίνει ότι έτσι θα είναι αυτόματα και εχθροί κάποιων άλλων ! Τους θέλω μόνο για αστυνομικούς .
   Την καλημέρα μου !

   1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Καλησπέρα φίλε Gore.Σε ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο αφενώς να διαβάσεις και αφετέρου να παραθέσεις την γνώμη σου. Δεν νομίζω ότι είναι μηδενισμός το να προσδιορίζω ποιοί αστυνομικοί είναι φίλοι και ποιοί όχι.Ασφαλώς η έννοια του φίλος όπως είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεσαι έχει να κάνει
    περισσότερο με την έννοια "φίλιος" σε αντιπαράθεση με το εχθρός. Σε ότι αφορά την έννοια "κομμουνιστές" που θέτεις νομίζω ότι είδες πως κάνω αναφορά σε "δημοκράτες".Δηλαδή σε όλους εκείνους που σκοπό τους έχουν να εφαρμόζουν του νόμους της Δημοκρατίας χωρίς σκόπιμες εξαιρέσεις, ισότιμα. Δεν έκανα αναφορά σε κόμματα. Θα ήταν φασιστικό εκ μέρους μου να θέλω ντέ και καλά να είναι όλοι πχ αριστεροί ή κομμουνιστές.Έχουν και εκείνοι ασφαλώς το δικαίωμα να είναι ότι θέλουν εκτός από ΧΑ, δηλαδή Ναζί. Τέλος εγώ τους θέλω για φίλους μου μέσα στα πλαίσια των κοινωνικών ζυμώσεων και αγώνων. Τους θέλω ως σώμα εργαζομένων ως ισότιμους συνομιλητές στις κοινωνικές ζυμώσεις, συζητήσεις για την καλητέρευση της ζωής αυτού του τόπου, βασική αρχή της δημοκρατίας. Συνομιλία με αυτούς υπάρχει.Και πραγματικά επιδιώκω το άνοιγμα αυτής της συνομιλίας σε βάθος και πλάτος. Αναγνωρίζω ότι επιτελούν δύσκολο έργο το οποίο όμως απαιτεί δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς εκ μέρους τους.

    1. avatar M.L Gore

     Είναι πολύ δύσκολη δουλειά όμως και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελιγμούς δυστυχώς .
     Φίλε μου χαίρομαι να συζητώ και να διαφωνώ μαζί σου . Καλό σου βράδυ ...

  2. avatar mak14

   πιτσιρίκο ξεκολα από το στενό το μυαλουδάκι σου και μη πρήζεις μπάλες με τις φαντασιώσεις σου! μπράβο αράδιασες 5 εξαιρέσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει μεμονωμένα και πας να μας πουλήσεις τη προπαγάνδα σου. Ο πανούσης που θέλει λέει η αστυνομία να γίνει φίλη με τους πολίτες,λες και τώρα είναι εχθροί .....απορώ αν σκέφτεται έστω λίγο πριν μηλίσει. παντού θα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, οι σωστοί και αυτοί που είναι λάθος , αυτοί που τα περνούν και αυτοί που δε τα περνούν, οι αστυνομικοί και οι μπάτσοι . όλα αυτά που λες λοιπόν πιτσιρίκο παραπάνω αναφέρονται σε μπάτσο όχι σε αστυνομικό ....[...] .....αλλά δε πειράζει συνέχισε τις εσκεμένες και προκαταλημένες σου γενικεύσεις.

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ !! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΑΚΟΥΣΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ" ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ !!

 3. avatar Mathitis93

  Βαρυσήμαντες δηλώσεις απ' τον υπουργό προστασίας του κουκουλοφόρου, του μπαχαλάκη, του αναρχικού, του ψυχανώμαλου και του τρομοκράτη!
  Καιρός να πας σπιτάκι σου, αποτυχημένε.
  Ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσεις ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που προξένησαν τα βρωμόπαιδα [...] στην Νομική και στο Πολυτεχνείο...

 4. avatar blackdog

  Γιατί οπότε βλέπω την φάτσα του Πανούση στα αυτιά μου παίζει η μουσική από την εισαγωγή του καραγκιόζη?

  1. avatar Mathitis93

   Μην προσβάλεις τη λαϊκή φιγούρα του Καραγκιόζη! Έχει πολύ περισσότερη τσίπα και αξιοπρέπεια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει