Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας πρόσφατα σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Υποστελέχωση Θεραπευτηρίου Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε αυτά ανέρχονται σε 215.

«Την παρούσα χρονική περίοδο, έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα επ’ ωφελεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 48 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, 107 στελέχη του Στρατού Ξηράς και 60 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας» διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι κατέθεσαν στη Βουλή τη σχετική ερώτηση επικαλέστηκαν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικές αναφορές των συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών.

Νίκος Χαρδαλιάς

«Η διάθεση υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε εμβολιαστικά κέντρα είναι μεταβαλλόμενη κατά διαστήματα, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η στελέχωση των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτικό προσωπικό εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα αυτών ή των μονάδων, στις οποίες υπάγονται» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά σε αριθμητικά στοιχεία της προβλεπόμενης και υφιστάμενης στελέχωσης των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), δεν δύνανται να κοινοποιηθούν για λόγους ασφάλειας μέσω της παρούσας διαδικασίας, σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας, κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.