«Η σημερινή διπλή γιορτή γεμίζει τις καρδιές μας δύναμη και πάθος για την προάσπιση και τη διατήρηση της ελευθερίας μας. Απαιτήθηκαν αγώνες και θυσίες αιώνων για την απόκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς», αναφέρει σε μήνυμά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η ίδια, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ξεσηκωμός του 1821 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας. Απόδειξε περίτρανα πως ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί».

«Το μήνυμα του 1821, σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Μονιασμένοι είμαστε ακαταμάχητοι. Δεν υπολογίζουμε αντιξοότητες και εμπόδια των εχθρών μας», αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.

Προσθέτει δε ότι η εξέταση της ιστορικής περιόδου του 1821 συνίσταται στην επισήμανση των ευθυνών από τις υποθήκες των προγόνων μας, στην άντληση διδαγμάτων και στο χρέος διαφύλαξης της πνευματικής και πολιτικής παράδοσης και του πνευματικού αγώνα «ενός λαού που πιστεύει στην αξία της ιδέας και υπηρετεί σε όλες τις εποχές, τις ακατάλυτες αρχές της ελευθερίας και της αρετής».

«Ευλαβείς προσκυνητές λοιπόν τώρα, ατενίζουμε τους προγόνους μας με υπερηφάνεια, γιατί κρατήσαμε μέχρι τώρα αυτά που μας παρέδωσαν δίνοντας την υπόσχεση ότι είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον να υποστούμε κάθε θυσία για να υπερασπιστούμε τα όσια και τα ιερά της φυλής και να διαφυλάξουμε και διατηρήσουμε κάθε σπιθαμή του ελληνικού χώρου. Να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας και να καταπολεμήσουμε τη διχόνοια κάνοντας πράξη την ομόνοια, την ενότητα και την αδερφοσύνη. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία. Ζήτω το Έθνος», καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.