Κατά της χώρας μας στρέφερεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα ισχυρίζεται ότι η χώρα του δεν επιβουλεύεται εδάφη και ζητά από τους Έλληνας να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης το πρωί της Παρασκευής (19/11) ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής μας χώρας προέβη σε μία ακόμη προκλητική παρέμβαση έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Για την ειρήνη και την ασφάλεια, από τους Έλληνες γείτονες μας περιμένουμε να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όπως λέμε πάντα εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα τα δικαιώματα ούτε τα εδάφη κανενός. Όμως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο  είμαστε αποφασισμένοι, αφοσιωμένοι  και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέρονται και τα συμφέροντα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων» είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Μπορεί ο Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει ότι η χώρα του δεν επιβουλεύεται εδάφη, ωστόσο όπως υπενθύμισε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, οι χάρτες που έχει στείλει η Άγκυρα στον ΟΗΕ, οι χάρτες της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» με τους οποίους έχει φωτογραφηθεί ο Ερντογάν, «δείχνουν» το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία.

Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ενόχληση Άγκυρας για τις ασκήσεις της Ελλάδας

Ενοχλημένη η Τουρκία για τις ασκήσεις της Ελλάδας

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μέσω των σχετικών τους ρεπορτάζ αποτυπώνουν τη δυσφορία και την ανησυχία της Τουρκίας για τις ασκήσεις που διεξάγει η Ελλάδα σε Θράκη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα η τουρκική τηλεόραση haber global χαρακτηρίζει τις ασκήσεις «παραδείγματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον της Τουρκίας».

«Ενώ η Ελλάδα έκανε ασκήσεις με τις ΗΠΑ, συνεχίζεται η μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και συνεχίζεται η άσκηση ‘’Μέδουσα’’ στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλα είναι παραδείγματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον της Τουρκίας» είπε η παρουσιάστρια του haber global.

Στο ρεπορτάζ το οποίο προβλήθηκε επίσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα διέσχισαν τον ποταμό Νέστο στην Ξάνθη και έγινε παροχή εκπαίδευσης στις μονάδες τεθωρακισμένων του Στρατού της Ελλάδας».