«Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις αυτή τη σπουδαία συνταγματική διάταξη να ικανοποιείται, αλλά η αντιπολίτευση τη χρησιμοποίησε για έναν καθαρά πολιτικό καιροσκοπισμό» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή αναφερόμενος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα στηθεί «για να διερευνήσει την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, του ευτελισμού των θεσμών και της κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από το 2019 και ένθεν».

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που μόλις είχε κατέβει από το βήμα της Ολομέλειας, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε πως «η πρόταση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προσβλητική προς τους πολίτες και ειδικότερα προς τους δημοσιογράφους. Όταν γράφετε στην πρότασή σας για ”παραπλάνηση των πολιτών για την εξέλιξη των πολιτικών τάσεων” και ”για επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης”, θεωρείται ότι οι πολίτες είναι αγέλη;

Τι είδους πατερναλισμός είναι αυτός; Θεωρείται ότι όλοι οι δημοσιογράφοι μόλις δουν κάποια χρήματα να εισρέουν αμέσως αλλάζουν τη στάση τους; Θεωρείτε δηλαδή όλους τους δημοσιογράφους πουλημένους; Σήμερα οι μισές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας είναι κριτικές προς την κυβέρνηση».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης

«Δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με κανέναν δημοσιογράφο»

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε επίσης για κλονισμό της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Και μας τα λέει αυτός που κατεδάφισε την εμπιστοσύνη στο κράτος. Σήμερα ο κύριος Τσίπρας κατέστη αγωγός χυδαιότητας. Ανέφερε ότι εγώ σχετίζομαι με δημοσιογράφους. Το θεωρώ ντροπή για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διοχετεύει εδώ, στο ναό της δημοκρατίας, τέτοιου είδους χυδαιότητες.

Να του πω λοιπόν μία και καλή ότι εγώ δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με κανέναν δημοσιογράφο, παρά μόνο τυπικές σχέσεις με τους εκπροσώπους του Τύπου. Εγώ ίδιος έχω υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου που ανέφερε και δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι όλοι όσοι μίλησαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν το πόσο ”άδικη” ήταν η κατανομή της καμπάνιας ενημέρωσης, επειδή δεν πήρε χρήματα η εφημερίδα Documento. Αυτό ακούμε συνέχεια σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.