Κλιμάκωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες εάν χρειαστεί προανήγγειλε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Παρασκευής (12/11) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε «αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις»

«Ποιες θα είναι  οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Διευκρινίσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Νοσοκομείο κορονοϊός

Ο Θάνος Πλεύρης παράλληλα προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και σημείωσε για όσους είναι επικουρικό προσωπικό πως δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται.

«Οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» αποκάλυψε.

Κλείνοντας ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς, όπως σημείωσε οι ιδιωτικές κλινικές με  το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν  στο δημόσιο σύστημα Υγείας.