«Υπάρχει ένα τμήμα της αντιπολίτευσης, και ιδίως της Αριστεράς, που δεν χάνει ευκαιρία προκειμένου να ασκήσει κριτική με μηδενιστική διάθεση στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν θα πρέπει να αναπαράγονται υπαινιγμοί για τη δημοκρατικότητα της ΕΛ.ΑΣ.» δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέων Γεωργιάδη που αναφέρθηκε σε περιστατικά αστυνομικής βίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, «είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης σε κάθε ευκαιρία επιτίθενται με μηδενιστική διάθεση στον αστυνομικό και κάνει πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στη δεκαετία του 1950 ή του 1960. Η έννοια του δικαιωματισμού, όπως την εννοούν κύκλοι της Αριστεράς, αγιοποιεί τον εγκληματία. Προσβλέπει σε κοινωνικό διχασμό και πόλωση σε κάθε ευκαιρία. Επιχειρούμε να έχουμε μια καλύτερη αστυνομία και περισσότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας, αποστολή του είναι να τον μάχεται».

Όσον αφορά το περιστατικό της καταδίωξης του Περάματος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο νεαρού Ρομά, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο ο δικαστικός όσο και ο πειθαρχικός έλεγχος. «Στο στάδιο αυτό δεν διατυπώνεται καμία ασφαλής κρίση. Είναι ένα τραγικό συμβάν που πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά», είπε ο κ. Οικονόμου.