Η έγκριση από τη Βρετανία του αντιικού χαπιού της Merck κατά του κορονοϊού χαρακτηρίστηκε ως μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας. Την εξέλιξη αυτή σχολίασε μέσω Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα.

Ο Παύλος Πολάκης έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Προς ΠΛΕΥΡΗ και ΓΚΑΓΚΑ:

Εκτός από τα μονοκλωνικά ,κάντε κινήσεις προμήθειας και για ΑΥΤΟ !!!!!Στην Αγγλία το αποδέχθηκαν επίσημα!!

Ταχω γράψει πριν από ένα μήνα πως έρχεται και αυτή η θεραπεία!!!(Μολνουπιναβιρη ,χάπι από το στόμα για τον κορωναϊό )ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ!!!!».

Προς ΠΛΕΥΡΗ και ΓΚΑΓΚΑ:Εκτός από τα μονοκλωνικά ,κάντε κινήσεις προμήθειας και για ΑΥΤΟ !!!!!Στην Αγγλία το…

Posted by Παυλος Πολακης on Thursday, November 4, 2021

Σημειώνεται πως η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι αυτό κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.