Ο Μ. Λιάπης είναι ο μόνος πρώην υπουργός του οποίου τα…ίχνη έχουν χαθεί ουσιαστικά από το Φθινόπωρο του 2009,όταν με επιστολή του στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή εξέφρασε την αντίθεση του στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών διαφωνώντας με την συνολική στρατηγική της κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ. Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στήριξε σιωπηρά τον Α. Σαμαρά αλλά πέραν τούτου ουδέν…

Ο πρώην υπουργός έχοντας επιλέξει την τακτική της πλήρους αποστασιοποίησης δεν μετείχε ουσιαστικά στα δρώμενα της ΝΔ .Οι πληροφορίες τις οποίες ουδέποτε διέψευσε τον φέρουν να ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο από τις Ινδίες, μέχρι τις ΗΠΑ και την Ευρυτανία γεγονός το οποίο θα είχε περάσει απαρατήρητο αν στο μεταξύ δεν είχε έρθει στο προσκήνιο η υπόθεση του ΟΣΕ μέσα από την έρευνα της εξεταστικής για την Ζίμενς.

Ο Μ. Λιάπης σιώπησε ακόμα κι όταν στελέχη της τότε διοίκησης του ΟΣΕ κατέθεσαν στην εξεταστική και τον «έδειξαν» δικαίως ή αδίκως στις συμβάσεις του οργανισμού με την Ζίμενς. Δεν αντέδρασε ακόμα κι όταν το περίφημο ταξίδι του με τον Μ. Χριστοφοράκο επανήλθε στο προσκήνιο.Ούτε όταν ο Κ. Τζαβάρας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής για την Ζίμενς για πρώτη φορά πριν μερικές ημέρες παραδέχθηκε ότι οι ευθύνες για τη ζημιά που υπέστη ο ΟΣΕ, από τις συμβάσεις που υπέγραψε με τη γερμανική εταιρεία, είναι διαχρονικές.