«Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι. Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της είναι παρούσα», τονίζει σε δήλωση του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ευχαριστώντας τη Φώφη Γεννηματά για όλα όσα προσέφερε.

«Το δημοκρατικό της ήθος, η αγωνιστικότητα της και το όραμά της για μια ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία, αποτελούν την κληρονομιά της για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Ελλάδα και όλη την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την οικογένειά της», σημειώνει ο βουλευτής, ενώ προσθέτει πως:

«Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ».

«Φώφη, ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες.

Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.

Εθνικό πένθος την Τετάρτη

Εθνικό πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, κηρύχθηκε για την Τετάρτη, ημέρα τέλεσης και της κηδείας της.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».