Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Προκόπη Παυλόπουλο που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκφράσει αμερόληπτη άποψη κάποιος για ένα καλό και εγκάρδιο φίλο και συνεργάτη πολλών δεκαετιών. Είναι όμως εξαιρετικά εύκολο να αναδειχθεί η καταλληλότητα στη συγκεκριμένη συγκυρία του Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ.Σιούφας.

Και πρόσθεσε: «Η βαθειά επιστημονική γνώση και σκέψη, η κοινωνική ευαισθησία, η σπάνια για μαχόμενο πολιτικό ηπιότητα του χαρακτήρα και συναινετικότητα της συμπεριφοράς, η μακρά εξοικείωση με τα πολιτικά πράγματα, η αφοσίωση προς τους φίλους και η εκτίμηση προς τους αντιπάλους, η αμφίδρομη κατανόηση και σεβασμός του διεθνούς περιβάλλοντος όπως και η επανειλημμένη αναγνώριση της πολιτικής πορείας του από τους πολίτες της Αθήνας αναδεικνύουν την απόλυτη καταλληλότητα του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στη παρούσα συγκυρία.Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί ένας άξιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και του εύχομαι, όπως όλος ο Ελληνικός Λαός, να επιτύχει στην αποστολή που αναλαμβάνει».

Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.