Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγήθηκε την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών μέσα στον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα ο πρώτος γύρος να γίνει στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Πολύ αυστηρή ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά για το θέμα «επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ» στο πρώτο ουσιαστικά debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κινήματος στην Καθημερινή της Κυριακής. Με δηκτικό τρόπο ουσιαστικά καταλογίζει προσπάθεια εμπαιγμού των ψηφοφόρων σε όσους υπόσχονται επαναφορά του τίτλου ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η ψυχή της παράταξης. Δεν φύγαμε ποτέ από αυτό για να χρειαστεί να επιστρέψουμε. Πορευόμαστε με τις αρχές και τις αξίες του, τιμούμε και υπερασπιζόμαστε τη διαχρονική πορεία και προσφορά του. Τα ψηφοδέλτια μας έχουν με περηφάνεια ψηλά το όνομα και τον ήλιο που φωτίζει το δρόμο μας. Είμαι μια από αυτούς και ένα με αυτούς που ταυτίστηκαν όλη τους τη ζωή με το ΠΑΣΟΚ και δεν θα τους κοροϊδέψω ξεδιάντροπα για ένα θέμα που μας πονάει όλους. Πήρα τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση και μετεξέλιξη, δημιουργήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, με συνιδρυτές 220.000 πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε εξαφανισθεί χρεωκοπημένο κάτω από το βάρος των συκοφαντικών επιθέσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Απόλυτα σαφής είναι και η θέση που διατύπωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών.

«Η θέση μας για αυτόνομη πορεία δίνει απάντηση στο ερώτημα σας. Το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών μας αφορά μόνο και αποκλειστικά μετά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Με την παράταξη μας ξανά πρωταγωνιστή. Τότε και μόνο στο πλαίσιο διαχείρισης της δικής μας εντολής, μας αφορά αυτή η συζήτηση. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε προοδευτικό πρόσημο στη διακυβέρνηση της χώρας. Κυβερνητική τσόντα με αντάλλαγμα κάποιες υπουργικές καρέκλες, είναι κόντρα στο πολιτικό μας DNA, κόντρα στην προοπτική και τη θέληση της παράταξης, θα μας εξαφανίσει».