Οι τελευταίες «πινελιές» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων στήριξης – ασπίδα στην ακρίβεια «κλείδωσαν» στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό παρουσία και του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, ώστε να οριστικοποιηθεί το πακέτο τιμολογιακής και εισοδηματικής ενίσχυσης των πολιτών.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε εγκαίρως ότι έχει αρχίσει το μούδιασμα στα νοικοκυριά, καθώς οι ανατιμήσεις ήδη αποτυπώνονται στα πάγια έξοδα – λογαριασμούς, απειλώντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Εδώ και ημέρες τo ράλι στις τιμές του φυσικού αερίου έχει προβληματίζει οικονομικό επιτελείο, καθώς χαλάει ο καιρός και – όπως όλα δείχνουν- το κόστος θέρμανσης θα πάρει την ανιούσα, γεγονός που επιχειρεί να ανακόψει η κυβέρνηση.

Στις 11 οι ανακοινώσεις

Έτσι, σήμερα στις 11.00 οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να ανακοινώσουν αντίμετρα κατά της ακρίβειας παρέχοντας άμεση βοήθεια σε ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και επιπρόσθετη στήριξη στην πλειοψηφία των καταναλωτών. Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο σύστασης ενός Μόνιμου Μηχανισμού θωράκισης από το αιφνίδιο ράλι στο ενεργειακό κόστος, με το βλέμμα στη μετάβαση της χώρας μας σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.