«Όχι απλώς θα καταψηφίσουμε σήμερα στη Βουλή την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Μακρόν, αλλά αξιοποιώντας και το άρθρο 31 της, θα την αλλάξουμε εμείς (σ.σ. όταν γίνουμε κυβέρνηση) εις ότι αφορά την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στο εξωτερικό, οι Έλληνες στρατιώτες θα πολεμούν για να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και όχι στην Αφρική, όχι έξω από τη χώρα, όχι υπό τις διαταγές άλλων δυνάμεων.

Εμείς θα είμαστε συνεπείς στις αξίες και τις αρχές μας. Έτσι ήμασταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι θα είμαστε και στο μέλλον» τόνισε σε έντονο ύφος από τη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικύρωσης του επίμαχου κειμένου μεταξύ των δύο κρατών.

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 31 παράγραφος 4 της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αναφέρει τα εξής: «Η παρούσα Συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα Μέρη. Η καταγγελία αυτή θα καταστεί ενεργός ένα χρόνο μετά τη λήψη της γραπτής ειδοποίησης από το άλλο Μέρος».