«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών», τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στα διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν φωνές που επισημαίνουν και προβλέπουν ότι θα υπάρξει τελικά μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία».

«Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση μίας ουσιαστικής και έντονης συζήτησης, που περιλαμβάνει και στοιχεία σκληρής διαπραγμάτευσης, αλλά στο τέλος θα πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον. Και το κοινό συμφέρον είναι η λύση, κι όχι η ρήξη. Η εμπειρία δείχνει ότι η λύση βρίσκεται πάντα κάπου ανάμεσα στις δύο αρχικές θέσεις», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Παπαδημούλης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δημιουργήσει νέα ελλείμματα, γιατί, «όχι μόνο θέλουμε “νοικοκυρεμένη” διαχείριση των δημόσιων οικονομικών αλλά και γιατί ένας προϋπολογισμός χωρίς ελλείμματα αυξάνει την ανεξαρτησία της χώρας».

«Το δημοψήφισμα έγινε στις 25 Ιανουαρίου και ήταν καθαρό το αποτέλεσμά του», υπογράμμισε, επίσης. «Θέλουμε να ανασάνουμε μέσω της ανάπτυξης, ώστε οικονομία και κοινωνία να επουλώσουν πληγές και η χώρα μας να καταστεί ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. (…) Δεν συμμερίζομαι φόβους περί Grexit. Σε μια ώρα δύσκολης διαπραγμάτευσης, ας μην κάνουμε τους «προπονητές» από την εξέδρα. Είναι κάτι που το συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες. Εμείς στοχεύουμε σε μία λύση καλύτερη, από αυτή που μας κληροδότησε η απελθούσα κυβέρνηση».