Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα απ΄ όσα έγιναν στη Βουλή τα οποία προκάλεσαν και την έκρηξη του Νίκου Δένδια.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε από τη Σλοβενία για τα γεγονότα και πήρε την απόφαση να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τον βουλευτή της Α΄ Αθηνών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συγκεκριμένη απόφαση για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ήταν μονόδρομος, καθώς ο βουλευτής είχε δεχθεί ήδη μία «κίτρινη κάρτα» ως προειδοποίηση.

Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.

Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».