Στο Ναύπλιο θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να απευθύνει στις 18:30 χαιρετισμό κατά την 11η Σύνοδο και Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Συνηγόρων της Μεσογείου, που θα πραγματοποιηθεί στο «Βουλευτικόν», το κτίριο όπου λειτούργησε και το πρώτο Κοινοβούλιο του ελληνικού κράτους.

Τα μέλη της Ένωσης αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί με θέμα «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει».

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρεις επιμέρους ενότητες:

  • «Άνθρωποι σε κίνηση και ανθρώπινα δικαιώματα»,
  • «Οι ενεργειακές πηγές της Μεσογείου: βιωσιμότητα και δίκαιη χρήση» και
  • «Κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές».
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αύριο Τρίτη η γενική συνέλευση της Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσει τη Διακήρυξη του Ναυπλίου, να συζητήσει και να ψηφίσει επί της πρότασης για ένα νέο καταστατικό χάρτη, συμπεριλαμβανομένης και της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου και της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης, καθώς και να υποδεχτεί τα δύο νέα της μέλη, τους ομόλογους θεσμούς από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Συνηγόρων της Μεσογείου ιδρύθηκε το 2008 και μέλη της είναι Συνήγοροι του Πολίτη ή ομόλογοι θεσμοί της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης. Αποστολή της είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάπτυξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ομόλογων θεσμών. Κοινός στόχος των μελών της είναι η προώθηση των αρχών του κράτους δικαίου και η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσογείου ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με στόχο τη δημιουργία και εδραίωση συνθηκών ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας για τους λαούς της Μεσογείου.