«Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του «για την επίθεση των ΜΑΤ κατά του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου».

«Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τονίζει, δε, πως στηρίζει «τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών» και υπογραμμίζει πως «ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει παράνομη την αποχή που κήρυξαν για την αξιολόγηση, κάλεσαν σήμερα σε παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε προκλήθηκε ένταση – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 800 άτομα προσπάθησαν να κλείσουν την Αμαλίας και τότε αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.