Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα στο Σύνταγμα, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ στο σημείο επιχειρούσε και η Αύρα.

Στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει την Όθωνος.

Περίπου 1.500 άτομα ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ματ, με αλυσίδα δεν τους επέτρεψαν να βγουν και να κλείσουν την κυκλοφορία στην Αμαλίας.

«Έστειλαν την αστυνομία να μας χτυπήσει»

«Το μόνο που έκαναν σήμερα στην κινητοποίηση ήταν ότι έστειλαν την αστυνομία, να μας πετάξουν χημικά, να μας πετάξουν με την αύρα νερά, να μας χτυπήσουν και να εμποδίσουν να συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο δάσκαλος Μαυρίδης Θεόδωρος που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αξιολόγηση θα τους κάνει να δουλεύουν χωρίς κανένα παιδαγωγικό σκοπό. «Θα ανεβάζουμε δείκτες, θα κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, και κανένα παιδαγωγικό μέτρο δεν μπορούν να πάρουν από αυτά που ζητάνε οι ομοσπονδίες» ανέφερε λέγοντας ότι ζητούν «λιγότερα παιδιά στα τμήματα, μέτρα, τεστ για όλους, καθώς όπως λέει «έχουμε 25αρια τμήματα, δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, δεν έχουμε πού να βάλουμε τα παιδιά, και μας λένε είναι παράνομη η απεργία;».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Newsbeast:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος