Στα επεισόδια έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στην ένταση που συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/9) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να πιστωθεί την κατάσταση», σημείωσε στον ΑΝΤ1 η κ. Μακρή, τονίζοντας με νόημα ότι «μέσα σε μια νύχτα δεν δημιουργείται τέτοια υποδομή για τέτοιες ενέργειες. Δεν θα επιτρέψουμε ως Υπουργείο Παιδείας τη συγκάλυψη. Το οτιδήποτε, από το ελάχιστα σημαντικό έως το πιο σημαντικό, προφανώς δεν θα μείνει αναπάντητο».

Όπως σημείωσε, αναφορικά με τις αντιδράσεις και τις μομφές για ολιγωρία των τοπικών εκπαιδευτικών Αρχών και του Υπ. Παιδείας, «ήδη από την προηγούμενη ημέρα, την πρώτη που έγιναν επεισόδια, εκτός των αιθουσών και της αυλής του σχολείου, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρει, ο διευθυντής του σχολείου και ο περιφερειακός διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημέρωσαν την Αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές».

Μάλιστα, όπως ανέφερε με έμφαση, «μέχρι και χθες το απόγευμα, το σχολείο λειτουργούσε κανονικά, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια τα οποία έγιναν», ενώ απαντώντας στα σχόλια των δημοσιογράφων της εκπομπής ότι «παιζόταν ξύλο» μέσα στο σχολείο εν ώρα μαθήματος, απάντησε «δεν αναιρώ την εικόνα που έχετε, άλλωστε υποστηρίζεται από τηλεοπτικές εικόνες», προσθέτοντας πάντως ότι «από την πρώτη στιγμή διατάχθηκε ΕΔΕ και συγκλήθηκε το εκπαιδευτικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί και γονείς. Διοικητικά και εκπαιδευτικά έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αναμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ για το αν υπήρξαν ευθύνες»

«Δεν μπορεί κανείς να χρεώσει ανοχή στον φασισμό σε αυτήν την Κυβέρνηση, που έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή», είπε η κ. Μακρή, ενώ παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο ΓΓ του Υπ. Παιδείας, είπε «προφανώς δεν είναι ιδεολογική αντιπαράθεση, αν ειπώθηκε έτσι από τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας, προφανώς δεν είναι ιδεολογική αντιπαράθεση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.