«Έχουμε ξεκαθαρίσει και την προοδευτική μας ταυτότητα, ιδιαίτερα τώρα που η σοσιαλδημοκρατία ανακάμπτει στην Ευρώπη και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως μπορεί να εγγυηθεί την άνοδο και τη νίκη του ΚΙΝΑΛ και πως το έχει ήδη δείξει στη πράξη.

«Μπορώ να εγγυηθώ την αυτόνομη πορεία και αυτό είχε γίνει πράξη, αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει και την προοδευτική μας ταυτότητα, ιδιαίτερα τώρα που η σοσιαλδημοκρατία ανακάμπτει στην Ευρώπη και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» είπε μιλώντας το βραδυ της Τρίτης (28/9) στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στην ταυτότητά μας, στην κατεύθυνσή μας μπορεί να μας στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά και αυτή τη φορά θα είναι η βλάβη ανεπανόρθωτη» επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξήγησε τη στασιμότητα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως παραμένει σταθερό στα εκλογικά του και πώς τώρα διαμορφώνονται οι ανάλογες κοινωνικές συνθήκες για το άλμα προς τα εμπρός. «Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς», είπε συγκεκριμένα.

Γεννηματά: ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν το ένα χωρίς το άλλο

Σχετικά με τη πολιτική κυβερνητικής συνεργασίας η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί «στη διαχείριση της δικής μας εντολής -όποια εντολή και αν λάβουμε τη δεύτερη ή την τρίτη- σε περίπτωση που καταφέρουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τις προοδευτικές πολιτικές, διότι διαφορετικά δεν έχει νόημα να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση για να καθίσουμε σε μία καρέκλα και να βάλουμε το κοστούμι του υπουργού».

«ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν το ένα χωρίς το άλλο» ανέφερε και άφησε αιχμές για συνυποψηφίους της, χωρίς να τους κατονομάσει, αναφέροντας ότι δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ κι έμεινε εκεί στα δύσκολα. «Όλοι οι συνυποψήφιοί μου μίλησαν κάποια στιγμή για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, για την ολοκλήρωση του ιστορικού του κύκλου και δύο από αυτούς δημιούργησαν δικά τους κόμματα, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ σε εκλογές. Δεν κατάφεραν να φτάσουν», παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά.

Αντέκρουσε τις επικρίσεις ότι με την ηγεσία της έχει γίνει το ΚΙΝΑΛ «προεδρικό» κόμμα και απάντησε με αιχμές στην πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον ορισμό τριών αντιπροέδρων εφόσον εκείνος εκλεγεί. «Το ανοιχτό κόμμα δεν στηρίζεται όμως στη λογική των αρίστων και των αντιπροέδρων. Στηρίζεται στη συλλογικότητα, στα δίκτυα, στη νέα γενιά, στο πάντρεμα της εμπειρίας των παλαιότερων στελεχών με την ανανέωση. Η ανανέωση έχει γίνει πράξη», σημείωσε και έκανε έμμεσο κάλεσμα επανάκαμψης σε όσους αποχώρησαν είτε προς τη ΝΔ είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές μας είναι υπαρξιακού χαρακτήρα»

Κίνημα Αλλαγής

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παράλληλα αναφέρθηκε στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξηγώντας: «Οι εκλογές μας είναι υπαρξιακού χαρακτήρα για την παράταξη και σχετίζονται με την ταυτότητα που θα έχει ο χώρος και τη δυνατότητά του να απευθυνθεί σε αυτούς τους ανθρώπους που πληγώσαμε, που πικράναμε, που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας αποχώρησε είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι αυτή είναι πια η προοδευτική έκφραση στη χώρα και νομίζω ότι βλέπουν ότι διαψεύστηκαν γιατί και ως κυβέρνηση δεν τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό και ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να τα καταφέρει, αλλά και κάποιοι έφυγαν προς τη Νέα Δημοκρατία πιστεύοντας ότι είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα, με ένα κέντρο προφίλ στον πρωθυπουργό του και με ένα πάθος να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, νομίζω ότι διαψεύσθηκαν και αυτοί».

Για την αποκατάσταση της καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια από τις πυρκαγιές, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «χρειάζεται ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για να υπάρξει υποκατάσταση των επαγγελμάτων και των εισοδημάτων που χάθηκαν. Με προτεραιότητα στο πώς θα αξιοποιηθούν οι άνθρωποι που δούλευαν στα δάση και δεν μπορούν πια να εργαστούν εκεί. Και βεβαίως οι μέτοχοι και οι διαχειριστές αυτών των προγραμμάτων δεν μπορεί παρά να είναι οι θεσμικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών. Δεν μπορεί να αποφασιστούν αυτά κάπου μακριά από την Εύβοια και να φορεθούν από πάνω στους ανθρώπους της Εύβοιας, χωρίς συζήτηση και εξαντλητικό διάλογο μαζί τους και χωρίς να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στη ζωή τους και πώς θα επανέλθει η ζωή τους εκεί».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.