«Τα στελέχη της συγκυβέρνησης μπροστά στον πανικό τους δε θέλουν να καταλάβουν τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην Ευρώπη και εμμένουν στην κινδυνολογία» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννης Αμανατίδης στο MEGA.

Αναφορικά με τα θέματα των δόσεων και της αξιολόγησης ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ενταφίασαν» την κινδυνολογία της ΝΔ, καθώς η διατύπωση του προέδρου της Ε.Κ.Τ. Μάριο Ντράγκι αφορούσε κριτήρια επιλεξιμότητας.

Ακόμη ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη, η πόλη της θλιβερής πρωτιάς σε ανεργία και φτώχεια έχει ανάγκη από στοχευμένες ενέργειες που θα αναθερμάνουν το οικονομικό κλίμα και θα δώσουν ανάσα ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νέοι, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι.

Κλείνοντας υποστήριξε πως τις πραγματικές θυσίες δεν τις έχουν κάνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο λαός, στον οποίο στέρησαν την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά και τον ανάγκασαν να τρέφεται σε συσσίτια. Οι πολιτικές λιτότητας και βάρβαρων μνημονίων έχουν λάβει τέλος, καθώς τα μηνύματα από την Ευρώπη δικαιώνουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το πρόγραμμα του.

Καλόγηρος Βασίλειος