Στην εγκληματικότητα εστίασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Τρίτη (14/9) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας πως το 70% βρίσκεται στην Αττική, ενώ ανακοίνωσε την αύξηση της παρουσίας της Αστυνομίας στις γειτονιές.

Ο υπουργός όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, την πορεία των εμβολιασμών των αστυνομικών και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ ενώ εξέφρασε την άποψή του για τα διάφορα εκλογικά σενάρια που κυκλοφορούν.

«Η ελληνική κοινωνία ύστερα από μία δύσκολη δεκαετία έχει ανάγκη από ηρεμία και έχει διάθεση για επικράτηση της φωνής της λογικής, του μέτρου, του ρεαλισμού και δε νομίζω ότι έχει διάθεση ούτε για συγκρούσεις, ούτε για φασαρίες» τόνισε ο υπουργός επαινώντας την άριστη συνεργασία που είχε η Αστυνομία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθούν ομαλά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας»,

Θεοδωρικάκος: Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του

«Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα ΔΙΑΣ, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛ.ΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών» συμπλήρωσε.

Στο 22% οι ανεμβολιάστοι αστυνομικοί

Ερωτηθείς για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελληνική Αστυνομία τόνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22% . «Έχω κουβεντιάσει αρκετά αυτό το θέμα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, καθώς κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μας απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Υπάρχει και κάτι άλλο στη μέση, ότι πλέον τα νέα παιδιά όπως και όλοι μας δηλαδή θέλουμε να βγούμε να πάμε σε ένα εστιατόριο να φάμε και εάν δεν είμαστε εμβολιασμένοι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και εκείνοι είναι πολίτες και εκείνοι είναι άνθρωποι και θεωρώ ότι θα το ξανασκεφτούν. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εστιάζοντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3: «Ο πρωθυπουργός έριξε ένα πολύ μεγάλο βάρος στους νέους ανθρώπους και σε μέτρα για την τόνωση της εργασίας τους. Της νόμιμης και καθαρής και ικανοποιητικής εργασίας τους. Μήπως θα ήθελαν καλύτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μας πουν ποιες είναι οι δικές τους θέσεις και προτάσεις, γιατί έχουμε ξεφύγει από την εποχή που κάποιος λέει όχι σε όλα».

Κλείνοντας και απαντώντας στα διάφορα εκλογικά σενάρια ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Από τον τρίτο μήνα που γίναμε κυβέρνηση είδα να γράφεται, να ακούγεται, να συζητιέται, για πρόωρες εκλογές. Τώρα είμαστε στον τρίτο χρόνο και είναι καλύτερα να πιστέψουν όλοι, αυτό που λέει ο πρωθυπουργός ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.