Το επικαιροποιημένο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την αποψινή συνεδρίασή του.

«Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και κλιματικής απειλής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν θωρακίσουμε την πόλη μας, η Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι αβίωτη», είπε ο δήμαρχος.

Οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές «ήταν άλλο ένα καμπανάκι. Δεν έχουμε ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογίες», τόνισε ακόμη ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ελπίδα ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο του δήμου θα έχει «διαπαραταξιακή συναίνεση. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, η προστασία της πόλης, η πράσινη ασφάλεια, ξεπερνά τη θητεία ενός δημάρχου ή μιας Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι θέμα της Αριστεράς ή της Δεξιάς. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον καπιταλισμό ούτε με τον σοσιαλισμό. Αλλά με τη δυνατότητα των πόλεων να διεκδικήσουν το μέλλον τους».

Υπογράμμισε, εξάλλου, πως αν και η κλιματική αλλαγή συνιστά ένα παγκόσμιο πρόβλημα, απαιτεί τοπικές λύσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.