Το επικαιροποιημένο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την αποψινή συνεδρίασή του.

«Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και κλιματικής απειλής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν θωρακίσουμε την πόλη μας, η Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι αβίωτη», είπε ο δήμαρχος.

Οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές «ήταν άλλο ένα καμπανάκι. Δεν έχουμε ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογίες», τόνισε ακόμη ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ελπίδα ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο του δήμου θα έχει «διαπαραταξιακή συναίνεση. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, η προστασία της πόλης, η πράσινη ασφάλεια, ξεπερνά τη θητεία ενός δημάρχου ή μιας Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι θέμα της Αριστεράς ή της Δεξιάς. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον καπιταλισμό ούτε με τον σοσιαλισμό. Αλλά με τη δυνατότητα των πόλεων να διεκδικήσουν το μέλλον τους».

Υπογράμμισε, εξάλλου, πως αν και η κλιματική αλλαγή συνιστά ένα παγκόσμιο πρόβλημα, απαιτεί τοπικές λύσεις.