Για «εξαιρετική κινητοποίηση» της ελληνικής πλευράς έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι στη διάθεση των ιταλικών αρχών έχουν τεθεί τρία ελικόπτερα – δυο Super Puma και ένα Σικόρσκι – ενώ και άλλα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, δεν έχει ζητηθεί όμως η συνδρομή τους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», το βράδυ επιχειρήθηκε να προσεγγίσει το ελικοπτεροφόρο Saint George το πλοίο ώστε να μεταφερθούν έτσι οι επιβάτες, μια προσπάθεια που όμως απέτυχε.

Μετέφερε ως εκ τούτου την εκτίμηση ότι ο διαχειριστής επιθυμεί πλέον να εντάξει όσα ελικόπτερα μπορεί στην επιχείρηση διάσωσης.

Έκανε λόγο για μεγάλη μάχη των διασωστών καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες με ανέμους της τάξεως των 6-7 μποφόρ ενώ πρόσθεσε ότι στο σημείο σπεύδει η φρεγάτα Ναβαρίνο που μετακινείται με όση ταχύτητα της επιτρέπει η καταιγίδα.

«Στέλνουμε επίσης βόρεια επίσης με όση ταχύτητα επιτρέπει η καταιγίδα το πλοίο Αξιός και την πυραυλάκατο Δανιόλος για να μπορούν τα μέσα μας να ανεφοδιάζονται, έχουμε προωθήσει καύσιμα παντού όπου επιχειρούν τα ελικόπτερά μας, νομίζω ότι έχει γίνει από την ελληνική πλευρά μια εξαιρετική κινητοποίηση με λήψη όλων των πιθανών ενδεχομένων, αυτό μπορούμε να κάνουμε, δουλεύουμε συνεχώς, ελπίζουμε να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω σώους και ασφαλείς», πρόσθεσε.