Αθόρυβα αποσύρθηκε πλήρως από την πολιτική ζωή του τόπου όπως μαθαίνουμε η επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Αρχικά είχε παραιτηθεί από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Ακολούθως, πριν από λίγες εβδομάδες παραιτήθηκε και από το ΙΝΣΟΣΙΑΛ (σ.σ. το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία του ΚΙΝΑΛ) και τώρα ξεκαθαρίζει όπως μαθαίνουμε στην ηγεσία του κόμματος πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής, όποτε και εάν γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Η ίδια επιλέξει πλέον να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα καθώς είναι επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που εδρεύει μεν στην Πάτρα αλλά έχει γραφεία και στο κέντρο της Αθήνας. Η προσαρμογή της στα αμφιθέατρα ξεκίνησε επί της ουσίας το 2019 αφού επί 15 ολόκληρα χρόνια εκλεγόταν ανελλιπώς στην περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα, από το 2004 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 που στήθηκαν για τελευταία φορά οι κάλπες είχε εκλεγεί βουλευτής και στις επτά εκλογικές αναμετρήσεις. Από την στιγμή όπως που δεν εξελέγη πάλι, έκρινε σκόπιμο να γυρίσει στο πανεπιστήμιο.

Θυμίζουμε ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου υπήρξε εντεταλμένη επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και στο τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ διετέλεσε και καθηγήτρια στα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πριν γίνει υφυπουργός Παιδείας την περίοδο 2009 – 2012 και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2013 και Ιανουαρίου 2015.