Στην Ασφάλεια αναμένεται να καταθέσει ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλο Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του, μετά τα όσα ανέφερε ο βουλευτής, αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ο φερόμενος ως μεσάζων για το χρηματισμό του βουλευτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται Γιώργος Αποστολόπουλος (πρώτος από αριστερά στις φωτογραφίες που ακολουθούν) και στο παρελθόν έχει διατελέσει μεταξύ άλλων σύμβουλος των Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα, σε φωτογραφίες από συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες το Μάρτιο του 2013, με επικεφαλής τους αρχηγούς των δύο κομμάτων, ο Γ. Αποστολόπουλος εμφανίζεται να κάθεται απέναντι από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας ήταν στέλεχος ελληνικής τράπεζας από την οποία απολύθηκε το καλοκαίρι και πως του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο Δευκαλίων αντιμνημονιακά άρθρα.

Εν τω μεταξύ, το οπτικοακουστικό υλικό που ο βουλευτής υποστηρίζει πως αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ εντός της ημέρας το υλικό θα αντιγραφεί και θα παραδοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, το επίμαχο DVD περιέχει οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον φερόμενο ως μεσάζοντα και ηχητικό υλικό από τη δεύτερη συνάντησή τους.

Ο φάκελος με το υλικό που αφορά στην καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας έφτασε το απόγευμα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ως όφειλε εκ του νόμου, χωρίς να ανοίξει τον φάκελο, τον έστειλε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση.