Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαικάλης πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του «κουμπαρά». Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογικάκο, όπου τον συνόδευε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών ζήτησε από τον κ. Χαϊκάλη να καταθέσει και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό για να στηρίξει τις καταγγελίες του, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει το πρόσωπο το οποίο, όπως είπε, τον προσέγγισε.

Στις 08:30 το πρωί τις 12ης Δεκεμβρίου ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στο εισαγγελικό γραφείο με νέο ηχητικό υλικό. Και πάλι , παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα, δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που είχε καταγράψει.

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένη Παρασκευής ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από το Εφετείο προς την Ασφάλεια με την εντολή από τον εισαγγελέα να διαπιστωθεί αν το οπτικοακουστικό υλικό είναι γνήσιο ή προϊόν συρραφής καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και μάλιστα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Άλλωστε, όπως έλεγε αρμόδια εισαγγελική πηγή, η εισαγγελία δεν έχει την κατάλληλη τεχνική υποδομή για να εξετάσει το υλικό. «Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε δυο φορές από τον εισαγγελέα. Σε αυτές τις καταθέσεις αποτυπώνονται οι καταγγελίες του», έλεγε η ίδια πηγή.

Την ίδια ημέρα ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε την πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια. Ακολουθεί και δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δυο ή τρία εικοσιτετράωρα στην οποία φέρεται να αποκαλύπτει το όνομα του ατόμου για το οποίο κάνει τις καταγγελίες.

Η Ασφάλεια στη συνέχεια έχοντας στα χέρια της το επίμαχο όνομα έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου και αν πράγματι, όπως ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης, κινείται στον τραπεζικό χώρο.