Τα τεχνάσματα και επιχειρήματα που επιχειρεί να επιστρατεύσει το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που η κυβέρνηση είναι πιο στριμωγμένη στα σχοινιά από ποτέ εξαιτίας του μπλόκου της τρόικας εξετάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η επικαιρότητα της κυβέρνησης περιστρέφεται γύρω από mails και η εικόνα του Μαξίμου αποδομείται πλήρως, ως επακόλουθο της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθείται, όπως διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, στο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» την προσπάθεια να εμφανιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ο υπαίτιος του νέου φιάσκου. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό υπαίτιο της εμπλοκής με την τρόικα και του τέλους της αφήγησης για έξοδο από το μνημόνιο, ώστε να διασκεδάσει όσο γίνεται τις εντυπώσεις και να δικαιολογήσει την δεδομένη παράταση του μνημονίου με… κάτω τα χέρια» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Οι σκέψεις αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι καθώς εκπορεύονται τόσο από τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στις οποίες ο πρωθυπουργός επιχείρησε να συνδέσει την αδιάλλακτη στάση της τρόικας με την πολιτική ρευστότητα ελέω της επικείμενης πολιτικής εκλογής, όσο και με αυτές της Σοφίας Βούλτεψη που μέμφθηκε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του βοηθάει την τρόικα. Έτσι, με το «σκιάχτρο» του «ανεύθυνου» ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι κυβερνητικοί κύκλοι επιχειρούν να συνδέσουν το αδιέξοδο με την προεδρική εκλογή, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πίεση στους αναποφάσιστους βουλευτές.

Στην Κουμουνδούρου, που τονίζουν ότι δεν δέχονται καμία παράταση του μνημονίου, εκτιμούν ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα είναι δεδομένη και το μόνο που εξετάζεται από το κυβερνητικό επιτελείο είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της παράτασης του μνημονίου, την ώρα που εδώ και τέσσερις μήνες το Μαξίμου πορεύεται μονάχα με την αφήγηση περί εξόδου από το μνημόνιο. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε εξάλλου και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Real fm τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση θα συμφωνήσει σε όλα μέχρι κεραίας».

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου παρά τη διαρροή από τις Βρυξέλλες, ότι η τρόικα δεν ζητά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για να επέλθει συμφωνία, δεν είναι λίγοι αυτοί που «βλέπουν» προσπάθεια εγκλωβισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από Μαξίμου και τρόικα, προεξοφλώντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα πέσει ex ante στο κενό.