Για τη σημασία του εμβολιαστικού προγράμματος μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης πολιτεία και πολίτες, μαζί, έχουμε ήδη καταφέρει πολλά, για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.

Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια, γιατί πια γνωρίζουμε καλά ότι μόνο με το εμβόλιο μπορούμε να είμαστε προστατευμένοι κι ελεύθεροι», είπε μεταξύ άλλων στη Real News, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση αν είναι υπέρ ή κατά της υποχρεωτικότητας σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει επιτέλους να απαντήσει ευθέως αν είναι ή όχι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, ο κ. Σκρέκας σημείωσε τα εξής:

«Κεντρικός πυλώνας του νέου νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση και η εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης στην ελληνική κοινωνία, σε ότι αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων.

Πρέπει να αλλάξουμε την κουλτούρα που κυριαρχεί για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα απορρίμματα, τα οποία δεν είναι «σκουπίδια». Είναι φυσικοί που μπορούν εάν ανακυκλωθούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων.