Σήμερα στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τις ανακοινώσεις σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και την εστίαση.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και το νέο πλαίσιο λειτουργίας στην εστίαση.

Νωρίτερα το Newsbeast σας είχε ενημερώσει με αποκλειστικές πληροφορίες πως «κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει.

Έτσι, η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης που ήταν η επαναλειτουργία των καταστημάτων ψυχαγωγίας στις 15 Ιουλίου με τον ταυτόχρονο διαχωρισμό σε αμιγείς και μεικτούς χώρους εγκαταλείπεται προς το παρόν και θα επαναξεταστεί το προσεχές διάστημα.

Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν άλλωστε εμφατικά την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού που λειτουργεί ως ισχυρό μέσο αυτοπροστασίας αλλά και μείωσης της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, ειδικά τώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.