Την πρώτη της συνάντηση με κύριο θέμα τα ζητήματα που απασχολούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πραγματοποίησε παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιου η σχετική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί.

Στη εναρκτήρια συνάντηση των εργασιών της ομάδας, που έως το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει παραδώσει την πρότασή της, τέθηκε το γενικό πλαίσιο των ζητημάτων που θα κληθεί να εξετάσει, μεταξύ των οποίων ο χάρτης συχνοτήτων, τα πάρκα κεραιών και η νέα πραγματικότητα που δημιουργούν για το ραδιόφωνο οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο Θοδωρής Λιβάνιος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησε από τα μέλη της ομάδας να εργαστούν συστηματικά, με απόλυτη ελευθερία και έχοντας στο μυαλό τους κάθε καινοτόμα διεθνή πρακτική που μπορεί να βρει εφαρμογή, ώστε να τερματιστεί η εκκρεμότητα και να ρυθμιστεί σύντομα το ραδιοφωνικό τοπίο και στη χώρα μας. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι γενικοί γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Σταβέρης, καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών. Πρόεδρος της ομάδας εργασίας έχει οριστεί ο Ειδικός Επιστήμονας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αλέξανδρος Οικονόμου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.