Σε κοινή δήλωσή τους οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέρουν ότι στη χθεσινή διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή 24 αντιπροσώπων στο 60μελές ΔΣ του ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής- φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων Αττικής), «οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν “υπερασπιστές” της απλής αναλογικής από κοινού με τους “μνημονιακούς” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, τον Θ. Τζήμερο και τον Π. Μαντούβαλο, χωρίς να δεσμεύονται από καμία διάταξη, επέλεξαν για τη συγκεκριμένη εκλογή μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική διαδικασία-παρωδία χωρίς ψηφοδέλτιο, αποκλείοντας τους Περιφερειακούς Συμβούλους του ΚΚΕ, ορίζοντας με συμφωνία τους αντιπροσώπους και απαγορεύοντας στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ να καταθέσουν ψηφοδέλτιο και να γίνει ψηφοφορία».

Επισημαίνοντας ότι το ΔΣ του ΕΣΔΝΑ ασκεί διαχείριση στον τομέα των απορριμμάτων, οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρουν ότι δημιουργούνται «εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει τους αντιπροσώπους σε αυτό το όργανο μ’ εκείνες τις παρατάξεις που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, και τις οποίες μέχρι χθες κατήγγειλε».

«Επιβεβαιώθηκε ότι παρά τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις και κατηγορίες, που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, για “νόμιμες” και “παράνομες διαδικασίες”, μόλις τα βρουν στη μοιρασιά όλα αυτά σβήνονται», αναφέρουν στη δήλωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και προσθέτουν:

«Έτσι και στη χθεσινή διαδικασία, μετά τις απειλές των άλλων παρατάξεων για “αποχώρηση” από τη διαδικασία, μετά τις αλληλοκατηγορίες, τις αλλεπάλληλες διακοπές και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μόλις τα βρήκαν στη μοιρασιά όλα αυτά ξεχάστηκαν και όλα “μέλι γάλα”, μέχρι …την επόμενη μοιρασιά».

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική και από τέτοιες διαδικασίες που τη “νομιμοποιούν” να βγάλει τα συμπεράσματα του» καταλήγουν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ.