Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, το συνδικαλιστικό νόμο και τα εργασιακά μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η «κυβέρνηση θέλει να περιορίσει το εργασιακό δικαίωμα» και «να επαναφέρει τον εργασιακό και συνδικαλιστικό μεσαίωνα».

«Με πρόσχημα με επιστημονικοφανή έρευνα του ΚΕΠΕ προσπαθούν να κάνουν μια ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων προς τα κάτω και μια εξίσωση προς τα πάνω για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Στρατούλης, σχολιάζοντας τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.

«Τα πρώτα θύματα είναι τα ΑμεΑ καθώς καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ΑμεΑ, των μητέρων με ανήλικα παιδιά και όσων εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα», πρόσθεσε ενώ προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τη κυβέρνηση για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή».

«Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα και να επαναφέρει τον εργασιακό και συνδικαλιστικό μεσαίωνα με την επαναφορά στο εργοδοτικό λοκάουτ» τόνισε ο κ. Στρατούλης για τις αλλαγές που προωθούνται στον συνδικαλιστικό νόμο.