Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑτο νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα. Πλέον, μένει να περάσει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημείωσε ότι «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

«Καθώς αυτό το σημαντικό διακομματικό νομοσχέδιο οδεύει προς κατάθεση στην ολομέλεια της Γερουσίας για πλήρη εξέταση, πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας βελτιώνει την αμυντική της συνεργασία με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Μάρκο Ρούμπιο.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαρίστησε τους συναδέλφους της επιτροπής που ψήφισαν για να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Γερουσία για να υποστηρίξουν έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έναν αξιόλογο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Με την υπερψήφισή αυτή, επί της ουσίας δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας -εάν το επιθυμεί- να αποκτήσει τα αμερικανικά υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, εάν θέλει να τα αγοράσει η Ελλάδα, πλέον θα είναι πολύ εύκολο, αφού θα έχουν ξεπεραστεί όλοι οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.