Το ενδεχόμενο να μεταβεί τον επόμενο μήνα στη μακρινή Ιαπωνία προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο εξετάζει σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Ιουλίου, εάν πάνε όλα καλά και πραγματοποιηθούν βέβαια, καθώς θυμίζουμε ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διεξαχθούν οι Αγώνες πέρυσι, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται εκτός από την τελετή έναρξης, που ανοίγει παραδοσιακά με την είσοδο της ελληνικής ομάδας, να παρακολουθήσει και μια σειρά από αθλήματα που πρωταγωνιστούν ατομικά αθλητές μας ή ομάδες της χώρας μας καθώς είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει για τα σπορ. Παράλληλα βέβαια θα εκμεταλλευτεί το γεγονός του μακρινού αυτού ταξιδιού προκειμένου να έχει συναντήσεις με σημαντικούς αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε συναντήσει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον διοικητή της Japan Bank for International Cooperation, όπου είχαν κουβεντιάσει τις πιθανότητες συνεργασίες σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που ξεκινούσαν από τον τομέα της ενέργειας και έφταναν μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον τουρισμό. Παράλληλα αναμένεται να δοθεί έμφαση στην επίσπευση της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας καθώς επίσης και στη συνεργασία της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Ιαπωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.