Να αποδοκιμάσει της δηλώσεις «του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα» περί «ασφαλούς δοκιμής σκληρών ναρκωτικών» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha. «Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει στη τηλεόραση που είχε θεσμική θέση, ήταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, και να λέει ότι, επειδή ήταν Αριστερός, δοκίμασε ναρκωτικά με ασφαλή τρόπο για να δει τις συνέπειες. Είπε ότι δοκίμασε ηρωίνη και κοκαΐνη. Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος. Δηλαδή τι κάνετε εκεί στην Αριστερά; Δίνετε το μήνυμα στο κόσμο ότι μπορεί να δοκιμάζει ναρκωτικά για να δει τις συνέπειες;» αναρωτήθηκε o κ. Θανάσης Πλεύρης.

Οι δηλώσεις Καρανίκα στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καρανίκας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ εάν στα νεανικά του χρόνια δοκίμασε σκληρά ναρκωτικά, απαντά θετικά, σημειώνοντας επί λέξει: «Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως. Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ό,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο. Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ. Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα δεν μου άρεσε, το είπα και στα παιδιά, μπορεί να ήταν μάπα και αυτό που πήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να την πάρει κάποιος, καλύτερα να πάρουμε βασιλικό πολτό. Ούτε η ηρωίνη, που είναι οπιούχο, μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες δεν σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου. Τι καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου;».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.